DAUNA ACARIENILOR DE PRAF

507

 

V-aţi întrebat vreodată de ce începeți brusc să vă scărpinați când staţi în scaunul sau pe perna voastră preferată? Cel mai probabil, este un acarian mic, care este o parte integrantă a prafului de casă. Dimensiunea sa este atât de mică (0,4 mm) încât este imposibil să îl vedeţi cu ochiul liber, dar se simte minunat. Anume acarianul de praf provoacă multe reacții alergice (rinită, dermatită, conjunctivită etc.) și astm. Prin urmare, înainte de a lua un antihistaminic, aveți grijă de curățenia din casă.

Unde trăiesc acarienii de praf?

Cel mai confortabil mediu pentru o insectă este un loc cald, puţin umed. Un acarian de praf iubește o temperatură de aproximativ 24°C și o umiditate de puțin peste 55%. Or, „condițiile meteorologice” ale casei noastre sunt ideale pentru ei. Sunt chiar în jurul nostru. În fiecare casă există praf și acest acarian nu este în zadar este numit de praf. Într-un gram de praf locuiesc sute de acarieni. Totul constă în faptul că praful constă în mare parte din particule de piele umană și fibre de lână, care este sursa de alimentare pentru acarieni. Reieşind din acest lucru, este destul de ușor de identificat locul principal al habitatului lor: aspiratorul, mobilierul tapiţat, saltele, pernele, cuverturile, păturile, covoarele, îmbrăcămintea, jucăriile moi etc.

Iceberg vă va salva de invazia acarienilor de praf

Iată că am ajuns la problema principală – lupta împotriva acarianului de praf. Trebuie de menţionat faptul că este imposibil să îi îndepărtaţi complet, dar curățarea regulată vă va ajuta să mențineți un mediu sănătos în casă, deoarece un număr mic de acarieni nu amenință omul. Prin urmare, trebuie să înlăturăm majoritatea acestora, ceea ce poate fi făcut după cum urmează:

  • Curăţenia generală. Curățenia uscată și umedă a apartamentului, tratarea cu aburi a mobilierului și a covoarelor, lucru care poate fi făcut la o curăţătorie chimică, dacă nu aveţi echipamentele necesare la domiciliu.
  • Schimbați pernele și păturile cu umplutură naturală pe sintepon, același lucru se referă şi la saltele.
  • Scăpaţi de jucăriile moi vechi sau daţi-le la o curăţătorie chimică.
  • Uscaţi lenjeria de pat cu aer cald sau la ger.
Publicații similare