MITURI DESPRE SPĂLARE

419

 

De câte ori nu aţi obţinut nici un rezultat la curăţarea lucrurilor? Parcă produsele de spălare sunt de calitate, lucrurile sunt sortate corect și regimul optim nu ar trebui să eșueze, dar petele rămân în continuare. Am decis să consacrăm acest articol pentru a risipi miturile de spălare care doar deteriorează lucrurile.

Mitul unu: regim optim pentru toate tipurile de haine.

De ce să te deranjezi şi să alegi regimul pentru fiecare lucru aparte? Doar aţi aflat demult că este un singur regim de lucru al maşinii de spălat care se isprăveşte cu toate tipurile de pete şi se potriveşte aproape tuturor tipurilor de ţesături. Dar regimurile de spălare nu au fost inventate în zadar. Şi trebuie neapărat să studiaţi eticheta de pe haină, care spune totul despre îngrijirea acestui lucru. Şi trebuie să ţineţi cont de un moment foarte important – se interzice, în general, de a spăla unele articole – doar curăţare chimică uscată.

Temperatura înaltă – o soluţie ideală.

Pe rafturile din toate magazinele demult au apărut produse de spălare, care spală perfect lucrurile la o temperatura de la 30 până la 60 de grade. Dar mulți preferă să nu spele lucrurile, ci pur și simplu „să le fiarbă” în mașina de spălat. Doar nu le veţi mânca, le veţi purta. De exemplu, lucrurile colorate, de mătase și de lână reacționează extrem de negativ la temperaturi înalte. Ele își pierd forma și devin spălăcite.

Iarăşi am dat peste un detergent necalitativ.

Nu întotdeauna detergentul este vinovat de petele albe apărute pe haine sau de petele rămase. Cel probabil, motivul este o dozare greșită a produsului de curăţare sau a tobei supraîncărcate. Și, bineînțeles, lucrurile deschise la culoare, vibrante trebuie spălate doar cu produse care menţin culoarea.

Spălarea dublă înlătură orice pete.

Dacă vă confruntați cu o pată veche, spălarea repetată este o abordare eronată. Această metodă mai degrabă vă va distruge lucrurile, decât să le curețe. În astfel de cazuri, vă recomandăm să contactați imediat profesioniștii care vor îndepărta local pata veche fără a afecta bluza preferată sau jucăria pentru copii.

Și rețineți, mai bine să nu pierdeți timpul prețios pentru a spăla lucrurile. Mai bine petreceți o seară în cercul familiei. Iar petele înrădăcinate lăsaţi-le specialiştilor.

Publicații similare