DEPOZITAREA CORECTĂ A COVOARELOR

881

 

Covoarele sunt un decor al casei, un semn de bun gust și bunăstare. Dar, întotdeauna vine un timp când covoarele trebuie îndepărtate. Poate fi vorba de o reparație, un anotimp cald, apariția unor animale în casă și așa mai departe. Dar pentru a păstra articolul în stare bună, trebuie să cunoașteți câteva reguli pentru depozitarea covoarelor.

Cel mai important lucru de care trebuie luaţi aminte este că nu puteți strânge murdare: într-un astfel de covor va apărea foarte repede molia, care va deteriora iremediabil covorul. Deci, în primul rând covorul trebuie curățat. Puteți face acest lucru acasă, dar este mai bine să lăsaţi acest lucrul profesioniștilor care au experiență, echipament profesional și produse de curăţat. La o curăţătorie chimică bună vor putea selecta cea mai optimă metodă de curăţare a covorului vostru, ţinând cont de tipul şi culoarea fibrelor produsului țesut.

Găsim un loc pentru depozitarea unui covor pufos

Un loc răcoros și uscat va fi ideal pentru acest scop, de aceea podul și subsolul sunt imediat excluse din listă, deoarece există o schimbare constantă a temperaturii și a umidității. Dacă nu aveţi o cameră separată cu control climatizare în casă, atunci găsiți „colțul” care corespunde cel mai bine următoarelor cerințe: menținerea unei temperaturi constante, lipsa razelor solare directe și umidităţii ridicate, lipsa surselor de căldură în apropiere.

Pregătirea covorului pentru depozitare pe termen lung

Când ați ales un loc de depozitare, începeţi să pregătiți covorul pentru un „somn” lung. Primul lucru care preocupă majoritatea persoanelor este protecția covorului contra moliei vorace. Dar, nu cumpăraţi primul aerosol şi pulverizaţi direct pe suprafaţa covorului. Nu toate produsele contra moliei sunt inofensive, substanțele lor caustice pot deteriora firele, ceea ce va avea un efect negativ asupra aspectului general al covorului. Este mai bine să pulverizați produsul împotriva moliilor pe un material nețesut subțire și să îl puneți în interiorul ruloului.

Întoarceți covorul în direcția firelor. Și nu este de dorit să îl ambalați în polietilenă. Acest lucru garantează condiții ideale pentru molii, care zilnic vă vor distruge covorul frumos. Dacă chiar doriți să îl împachetați, atunci este mai bine să folosiți o husă din pânză de sac. Dar chiar și dintr-o astfel de husă, va trebui să scoateţi covorul și să îi organizaţi, din când în când, băi de aerisire, de soare sau de ger.

Acum cunoaşteţi toate lucrurile necesare pentru o depozitare sigură şi de lungă durată a covoarelor voastre. Urmați aceste sfaturi simple și puteți să vă bucurați întotdeauna de o acoperire pufoasă sau să surprindeți vecinii cu covoare luxoase pe care le aşterneţi înainte de sosirea lor.

Publicații similare