Depozitarea corectă a covoarelor

Covoarele sunt o împodobire a casei, un semn al bunului gust și al prosperității. Dar, vine întotdeauna un moment când covoarele trebuie depozitate. Acest lucru poate fi necesar din cauza renovării, a sezonului cald, a prezenței animalelor de companie în casă și așa mai departe. Dar, pentru ca obiectul țesut să se păstreze în condiții bune, este necesar să se cunoască câteva reguli de depozitare a covoarelor.

Cel mai important lucru de reținut este că covoarele nu trebuie rulate în stare murdară: în astfel de covoare, molia se va instala rapid, provocând daune ireparabile covorului. Așa că, primul pas este curățarea covorului. Aceasta se poate face acasă, dar este mai bine să încredințați această sarcină specialiștilor, care au experiență, echipament profesional și produse de curățare. O curățătorie chimică de calitate va putea alege cea mai bună metodă de curățare pentru covorul dumneavoastră, luând în considerare tipul și culoarea fibrelor obiectului țesut.

Alegerea locului de depozitare pentru covorul pufos

Locul ideal este un spațiu rece și uscat, prin urmare, mansarda și subsolul sunt excluse imediat din listă, deoarece acolo temperatura și umiditatea se schimbă constant. Dacă nu aveți o cameră separată cu control climatic în casa dvs., atunci găsiți un „colțișor” care să corespundă maxim următoarelor cerințe: menținerea unei temperaturi constante, lipsa razelor directe ale soarelui și a umidității ridicate, absența surselor de căldură în apropiere.

Pregătirea covorului pentru depozitare pe termen lung

Când ați ales locul de depozitare, începeți să pregătiți covorul pentru un „somn” lung. Primul lucru care îngrijorează majoritatea oamenilor este protecția covorului împotriva moliei lacome. Dar, nu ar trebui să cumpărați primul spray pe care îl întâlniți și să-l pulverizați direct pe suprafața covorului. Nu toate produsele împotriva moliei sunt inofensive, substanțele lor corozive pot deteriora firele, afectând aspectul general al covorului. Este mai bine să pulverizați produsul împotriva moliei pe un material netesut subțire și să-l introduceți în interiorul ruloului.

Covorul trebuie rulat în direcția firelor. Și este extrem de nerecomandat să-l împachetați în polietilenă. Acest lucru asigură condiții ideale pentru molie, care zi de zi va distruge frumosul dvs. covor. Dacă totuși doriți să-l împachetați, este mai bine să utilizați o husă din material textil, din pânză de sac neîntinsă. Dar chiar și dintr-o astfel de husă, covorul va trebui scos din când în când și să-i organizați băi de aer, soare sau frig.

Acum știți tot ce este necesar pentru o depozitare sigură și pe termen lung a covoarelor dumneavoastră. Urmați aceste sfaturi simple, și veți putea întotdeauna să vă bucurați de acoperirea pufosă a podelei sau să impresionați vecinii cu covoarele luxoase pe care le veți întinde înaintea sosirii lor.