Mituri despre spălare

De câte ori v-ați confruntat cu rezultate nesatisfăcătoare după spălarea hainelor? Parcă ați folosit detergenți de calitate, ați sortat corect hainele și ați ales un program optim, dar petele tot au rămas. Am decis să dedicăm acest articol demontării miturilor despre spălare care doar strică hainele.

Primul mit: un program optim pentru toate tipurile de îmbrăcăminte.

De ce să vă complicați și să alegeți un program pentru fiecare articol în parte? Ați descoperit demult că există un program de spălare care face față tuturor tipurilor de pete și se potrivește aproximativ tuturor tipurilor de țesături. Dar, programele de spălare nu sunt create fără motiv. Este esențial să studiați etichetele hainelor, care vă spun totul despre cum să aveți grijă de ele. Și trebuie să țineți cont de un aspect foarte important – unele articole sunt strict interzise de spălat – doar curățare chimică.

Temperatura ridicată – soluția ideală.

Detergenții capabili să spele perfect la temperaturi de la 30 la 60 de grade sunt pe rafturile tuturor magazinelor de ceva timp. Dar mulți preferă încă să nu spele hainele, ci pur și simplu să le „fierbă” în mașina lor de spălat. Nu intenționați să le mâncați, ci să le purtați. De exemplu, articolele colorate, din mătase și lână reacționează extrem de negativ la temperaturi ridicate. Își pierd forma și devin șterse.

Din nou, un detergent prost.

Nu întotdeauna detergentul este de vină pentru petele sau urmele rămase pe haine. Motivul este mai degrabă în dozarea greșită a detergentului sau în supraîncărcarea tamburului. Și, desigur, articolele viu colorate trebuie spălate doar cu detergenți care protejează culoarea.

O dublă spălare va învinge orice pete.

Dacă vă confruntați cu o pată veche, calea spălărilor repetate este greșită. Această metodă este mai probabil să vă strice articolul decât să-l curețe. În astfel de cazuri, vă recomandăm să apelați imediat la profesioniști, care vor elimina local pata veche, fără a deteriora bluza preferată sau jucăria copilului.

Și amintiți-vă, este mai bine să nu vă pierdeți timpul prețios cu spălarea hainelor. Petreceți mai bine seara în familie. Iar petele încăpățânate lăsați-le pe mâna specialiștilor.