Răul acarienilor de praf

Ați vă gândit vreodată de ce începeți să vă scărpinati brusc atunci când stați în fotoliul preferat sau când vă culcați pe pernă? Cel mai probabil, vinovatul este un mic acarian de praf, care este o parte integrantă a prafului de casă. Dimensiunea sa este atât de mică (0,4 mm) încât nu poate fi văzut cu ochiul liber, dar prezența sa se simte destul de bine. Acest acarian de praf este cauza multor reacții alergice (rinită, dermatită, conjunctivită, etc.) și a astmului. Așadar, înainte de a lua antihistaminice, ar trebui să vă preocupați de curățenia din casa dumneavoastră.

Unde trăiesc acarienii de praf?

Cel mai confortabil mediu pentru acest insectar este un loc cald și ușor umed. Acarianul de praf preferă temperatura în jurul a 24°C și umiditatea puțin peste 55%. Adică, „condițiile meteorologice” din casele noastre sunt ideale pentru ei. Sunt literalmente în jurul nostru. În fiecare casă există praf, și acest acarian nu este degeaba numit acarian de praf. În 1 gram de praf trăiesc sute de acarieni. Lucrul este că praful este în mare parte particule de piele umană și fibre de lână, care sunt sursa de hrană pentru acarieni. Pe baza acestui fapt, este destul de simplu să identificăm principalele locuri unde trăiesc: aspiratoare, mobilă moale, saltele, perne, plapume, pături, covoare, preșuri, haine, jucării moi, etc.

Iceberg vă va scăpa de invazia acarienilor de praf

Acum am ajuns la întrebarea principală – lupta împotriva acarienilor de praf. Trebuie precizat imediat că nu este posibil să îi eliminați complet, dar curățenia regulată vă va ajuta să mențineți un mediu sănătos în casă, deoarece o populație mică nu reprezintă o amenințare pentru om. Prin urmare, trebuie să eliminați majoritatea lor, ceea ce se poate face în următoarele moduri:

  • Curățenie generală. Curățenie uscată și umedă a apartamentului, tratarea mobilierului și a covoarelor cu abur, ce se poate realiza prin curățătorie chimică dacă nu aveți echipamentul necesar acasă.
  • Înlocuiți pernele și plăpumile cu umplutură naturală cu altele din sintepon, același lucru aplicându-se și pentru saltele.
  • Eliminați jucăriile moi vechi sau duceți-le la curățătorie chimică.
  • Efectuați uscare la temperaturi ridicate sau îngheț pentru a curăța lenjeria de pat.